Agenda

6 april Zondagmiddagconcert Vocaal Ensemble

Een vocaal ensemble verzorgt in de zondagmiddagserie een concert in de sfeer van de paastijd.
Locatie: Dorpskerk Leiderdorp
Aanvang: 14:00 uur
Toegang: 10,- euro,kinderen tot 12 jr 2,- euro.

Kijk voor meer info over de serie Zondagmiddagconcerten bij: Zondagmiddagconcerten

april Voorspeelavond Jeugd

Leerlingen van Stichting MOL verzorgen een concert.

26 april Koningsconcert

Tijdens de festiviteiten op Koningsdag georganiseerd door de Oranjevereniging verzorgen leerlingen van Stichting MOL een concert in de Dorpskerk.
Locatie: Dorpskerk, Leiderdorp
Aanvang:
Toegang: vrij

17 mei Open Dag Stichting MOL

Jaarlijks open huis met alle mogelijkheden voor het uitproberen van instrumenten, kennismaken met docenten en het verkrijgen van informatie. Daarnaast zijn er diverse optredens van leerlingen.

24 mei Dag van het Park

In het park van Leiderdorp zijn er allerlei activiteiten, waaronder leerlingen van Stichting MOL die van zich laten horen.

25 mei Voorspeelavond Volwassenen

Volwassen leerlingen van Stichting MOL verzorgen een concert.

juni Instrumentenparade

In deze lessenserie ter voorbereiding op de instrumentkeuze komen allerlei instrumenten voorbij. Je kan heel goed luisteren, zien en vragen wat elk instrument nou zou leuk maakt om het te bespelen.

21 juni Klusdag Stichting MOL

Samen onze leslocaties verder opknappen

Lessen

Het cursuspakket van stichting MOL biedt verschillende mogelijkheden. Behalve jaarcursussen die individueel, in duo of in klein groepsverband worden gegeven zijn er ook opties voor 10- en 15 lessenkaarten. Daarnaast worden korte groepscurssussen verzorgd. Voor kinderen hebben we een speciaal voor de verschillende leeftijdsgroepen ontwikkeld aanbod op het gebied van algemene muzikale vorming. Voor organisaties bieden we mogelijkheden voor workshops en maatwerkopties.

Het volgen van een proefles is mogelijk. Wanneer u naar aanleiding daarvan besluit om in te schrijven wordt deze les beschouwd als de eerste les.


Jaarcursussen en lessenkaarten
Korte cursussen
Kindercursussen
Samenspel
Muziekonderwijs voor volwassenen
Workshops, bijscholing, maatwerkprojecten

Jaarrooster & vakanties
Tarieven
Algemene voorwaarden
Leslocaties
Inschrijven

Voorspeelmomenten en concerten
Elke docent organiseert met enige regelmaat een voorspeelmoment waarop de leerlingen aan familie, vrienden en elkaar kunnen laten horen hoeveel vorderingen ze hebben gemaakt.
Ook organiseert de stichting af en toe concerten, waarop door de leerlingen wordt opgetreden. Voorbeelden daarvan zijn het Nieuwjaarsconcert en het Koninginnedagconcert. In de agenda op deze website vindt u data, tijden en locatie hiervan.
U bent van harte welkom om te komen luisteren of voor een oriënterend gesprek met de docent.

B.E.E.S.T.weken
Naast de lessen zijn er ook twee B.E.E.S.T.weken per jaar die een onderdeel van het lespakket van stichting MOL vormen. In deze periode worden andere muzikale activiteiten geboden dan de gebruikelijke wekelijkse lessen: BandsEnsemblesExperimentSamenspelTheorie. Dit gebeurt in de vorm van workshops.
In de workshops kunnen leerlingen in kleine bezetting samenspelen of op andere manieren hun muzikale ontwikkeling verbreden. Bijvoorbeeld door rolmodellen op hun instrument te bekijken, te leren improviseren, eens een kijkje te nemen bij een docent op een ander instrument, te leren hoe hun instrument in elkaar zit of het luisteren naar een lezing of concert. Het aanbod is gericht op verschillende leeftijden, niveaus en interesses.
De activiteiten in de B.E.E.S.T.weken worden regelmatig bezocht door spelers die geen cursist zijn van de stichting, de kosten voor hen zijn € 5,-

+klas
Voor leerlingen voor wie de wekelijkse instrumentale les niet voldoende is en die meer muzikale uitdaging, verbreding en verdieping aankunnen naast de technische ontwikkeling op het instrument, bestaat er de mogelijkheid van de +klas. Docenten selecteren kandidaten die deel kunnen nemen aan dit traject en nodigen hen uit om auditie te doen.
De +klas staat voor muziek en meer. Na de kerstvakantie wordt er met deze groep leerlingen bloksgewijs gewerkt aan verdieping van muziektheorie, samenspel, presentatie, gehoorontwikkeling en creatieve uitdaging. Er wordt groepsgewijs gewerkt op zaterdagmiddagen in blokken van anderhalf uur.